Xueba of Peking University renovated stone house in Guizhou ancient village for 600 years to become fashionable apartment

category:Hot
 Xueba of Peking University renovated stone house in Guizhou ancient village for 600 years to become fashionable apartment


(stone village before reconstruction)

Most of the stone buildings are very high, so the wooden doors can be seen at the bottom of each house. Generally, the lower layer is for livestock, the middle layer is for people to live in, and the top loft is used for storage.

Lets take a look at the typical house types in this village, loft and grand flat floor.

This loft stone house was built 8 meters high without modern technology.

The first floor is the living room, living room and bathroom with dry and wet separation. The second floor is the bedroom, one bed, one TV, two sofas and two bedside cabinets, which are all the furniture.

Then look at the through flat floor with mountain view, outdoor bathtub and outdoor balcony.

Living room, the layout is clear, light color sofa, brown leather chair, two wooden cabinets, create a simple but quite texture of the new Chinese style.

The independent setting of double washing table is convenient for washing and gargling. Open balcony, you can take a bath in the bathtub, or sit under the umbrella.

More details of Shitouzhai~